Fűszer és Lélek

Saláta férfiaknak

Előre bocsánatot kérek mind az olasz, mind az indiai konyha szerelmeseitől. Egészen biztosan nem illik a csapatiba rucolát tenni, de nagyon finom lett. Olyannyira, hogy másnap is ez volt a vacsoránk, mert a férjem ezt kérte! Nem egy nullkalóriás darab, de tele van rosttal, és a sok fűszer miatt egy szolidabb mennyiség után is olyan érzésünk volt, mintha sokat ettünk volna.
Hozzávalók a csapatihoz (palacsinta sűrűségű tésztát kell kapni):
liszt
víz

6 “szem” sáfrány
Hozzávalók az öntethez:
1/2 csésze vöröslencse megfőzve
3 dl joghurt
só, bors
1 chili apróra vágva
2 tk garam maszala
olívaolaj
1/2 citrom leve
1 gerezd fokhagyma felaprítva
1/2 fej hagyma apró kockákra vágva
Serpenyőben szárazon megpirított fűszerek és magok:
1/2 ek fekete mustármag
2 tk koriander
1 tk római kömény
2 ek fenyőmag
1 ek tökmag
1 ek lenmag
Érdemes letakarni, mert a mustármag pattog, miközben pirul. Először a lencsét kevertem bele a joghurtba a többi hozzávalóval, az olívaolaj, és a citromlé kivételével. Megpirítottam a magokat, majd a forró serpenyőben kisütöttem a csapatikat. A rucolát összekevertem az olajjal és a citromlével, beletettem a csaptiba. 4-5 ek öntetet kanalaztam rá, majd rászórtam a magokat, félbehajtottam.

Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Köszönöm lányok! 🙂

  2. Cserke says:

    Eszter, ez nagyon jó lehet!!És írhatnál egy kis értekezést a pazar fotóid készítéséről is…:))

  3. Tintaleves/Eszter says:

    Ezt én is kipróbálom a férjemen…

  4. Anonymous says:

    Ha ez valakinek nem tetszik, az hülye! Nagyon finom lehet, mert a rukola is fűszeres, és az öntet is. Ez a lencseöntet nagyon finom lehet.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!