Fűszer és Lélek

Forró reggeli: juhtúrófánk

Pár hete eszembe jutott, hogy gyerekkoromban édesanyám gyakran csinált túrófánkot. És a túrófánk belefészkelte magát a gondolataim közé. Persze túrót nem vettem soha hozzá, csak minden nap gondoltam rá. Aztán reggel már muszáj volt valamit kezdeni az igencsak érett juhtúróval a hűtőből, és volt egy ötdekányi márványsajtom is.
Nem édes, mint az eredeti, sőt, a vanília illatot is valami egészen más helyettesíti, de igazán remek lett. Szerintem egy ráérős vasárnapi reggelinek tökéletes az ilyen hűvös reggeleken, persze forralt borral.
Hozzávalók:
30 dkg juhtúró
5 dkg kéksajt
2 tojás
15 dkg liszt
Bors
1/2 tasak sütőpor, vagy két csipet szódabikarbóna
Zsemlemorzsa
A hozzávalókat összekevertem, egy fél órát pihentettem, pici gombócokat formáztam belőle, amiket megforgattam zsemlemorzsában. Forró olajban sütöttem ki, és tejföllel locsoltam meg.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Anonymous says:

    Én ezt különböző sajtokból és tojással keverem, sütöm és tejszínes fokhagymás spenótra nyomatom rá:)

  2. nana says:

    zseniálisan hangzik!! ki fogom próbálni 🙂

  3. Fűszer és Lélek says:

    Azért a sztrapacska se kutya!Horász: csak azért került bele a kéksajt, mert a tegnapelőtti vacsi óta, kicsit sokallom a kéksajtot 😉

  4. Zsuzsa says:

    A juhtúrós sztrapacskán morfondírozom egy ideje, de azt hiszem, halasztom kicsit, és előbb jöhet ez. Sosem csináltam még sós túrógombócot, pedig többen esküsznek rá.

  5. Horasz says:

    szeretnek ebbol egy adagot rendelni, hova kuldjem a cimem? :DDDH.

  6. Tami says:

    Csak jelenteni akarom, hogy tegnap este megsütöttem a hagymás mákost, és isteni lett, a férjem eljesen oda volt a gyönyörtől.Na de ez a fánk is nagyon jónak tűnik. Nem ér az embert munka közben kínozni!!!!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!