Fűszer és Lélek

Játék gasztroblogger palántáknak

Van a Tesconak egy jó szokása: évről évre lekoppintják a nagyobb játékgyárak méregdrága játékait, és fillérekért árulják. Minőségen most nem érdemes vitatkozni, ugyanis mindenki tudja, akinek 0-5 éves korú gyereke van, hogy soha nem lehet előre tudni, mi lesz az a játék ami tetszeni fog a csemetének. Van amivel minden nap elbíbelődik egy órát, de olyan is, amit borzasztó okosnak, jópofának gondolnak a szülők, esetleg egy vagyonba is került, mésem hajlandó játszani vele, maximum a dobozával.

Ez egy szakács, aminek a lényege, hogy a talpa gömbölyű, ezért soha nem áll stabilan. A kezében két tálcán egyensúlyozza az ételeket, amiket a játékosok tesznek rá le, és föl, a játékszabálynak megfelelően. Nagyon emlékeztet egy Mattel játékra, ami 7000 Ft, szemben a szakács 1200 forintos árával. A mi fiunk még csak három éves, de bizonyos szabályokat áthágva, nagyon szeret a szakáccsal játszani. Persze, most még viccesebb, ha mindent elhajítva felborul, mint amikor sikerül mindent felpakolni a helyére, majd le onnan, de alakul a dolog!

Egyébként 4 éves kórtól ajánlják.

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Anonymous says:

  Én felnőtt fejjel is szívesen kipróbálnám a játékot! Igaza van Fűszer és léleknek az árakkal kapcsolatban. Sajnos a mai világban már nincs összefüggés ár és minőség között. A gyerekek “kiszámíthatóságáról” és érdeklődéséről csak annyit: egy babazsúron az 1 éves gyerek nem az ajándékkal volt elfoglalva, hanem a szépen csillógó papírral (ő sem a játék árát nézte, pedig nem volt olcsó!)

 2. Fűszer és Lélek says:

  Mivel még nincs gyereked, valóban nem érdemes ezen vitatkozni. De azért illúzióid ne legyenek a Mattelel kapcsolatban. Az, hogy náluk ennyire drága egy játék, az nem azt jelenti, hogy nem Kínában dolgoztatnak. Hiszen az is csak egy Multi. Nem azt akrja, hogy a vásárlónak jó legyen, hanem, hogy a részvényesei minnél jobban járjanak. Ha majd lezs egy gyerked, gyere vissza, és vitázhatunk a hároméveseknek való játékokról. Addig csak elképzelésed lehet. Bocs.

 3. heloimi says:

  Éppen most van botrány a Mattel-nél, hogy néhány játékán a mérgező a festék, hoppá! Lenni kici ólom benne. Asszem, azt se szeretném, ha a kisfiaim azt nyalogatnák. De nem ez a lényeg, szerintem. Ha azt kezdjük el keresni, hogy melyik multinacionális pénzbánya jobb, vagy rosszabb a másiknál, zsákutcába, és őrületbe torkollunk.

 4. Horasz says:

  Igy igaz. Lenni kici kinai olom benne mivel a mattel ott gyartat. Eszter,Ha minden igaz hetvegen hozzajutok ahhoz, hogy vegre elkeszitsem a nevezetes pisztacias csirket:)

 5. Maci says:

  Szia Kíváncsi Fáncsi! Mutasd a konyhád, megmondom ki vagy! Körkérdés lett a kíváncsiskodásból,most pedig nálad a labda! ;o)

 6. Fűszer és Lélek says:

  Ok, holnap fotózok, remélem süt majd a nap 🙂

 7. Maci says:

  Ez így nem ér! Nálunk én sütök, nem a napra várok! Na de félre a viccel: felkapcsoltam az összes létezö halogént, szóval lesz villanyszámlám rendesen, hát ki fogja ezt megfizetni nekem???!!!Azt hiszem emiatt a post miatt most 2 hétig zsíros kenyeret fogok fözni :o(

 8. Fűszer és Lélek says:

  Igen, így ismerünk, hogy nálatok mindig zsíroskenyér van 🙂

 9. dolcevita says:

  Ilyet én is akarok! Persze 1200-ért. A Mattel pont ugyanúgy kicsi kínai gyerekekkel dolgoztat, csak többet költ csomagolásra, termékfejlesztésre és marketingre. Az árkülönbség ezekbő adódik össze. És azt elhihetitek, 5 éve dolgozom külsősként egy multi cégnek, látok ám ezt-azt.

 10. Anonymous says:

  azt írod, ne vitatkozzunk a minőségen. nekem még nincs gyerekem, de biztosan sohe nem fogok tescos jatekot venni neki soha. Gondolom a mattel nem gyerekekkel dolgoztat kinában, ezért is 7000 náluk a játék. nekem meg vannak a gyerekkorom játékai, de gondolom ate fiadnak nem lesz meg ez a baba 20 év mulva, mert addigra tönkremegy.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!