Fűszer és Lélek

Jószolgálati közlemény

1., Estére fent lesz az összefoglaló! 🙂

2., Gondolom jó sokan megkaptátok Hegyi Zsolt kedves levelét, de ha valaki mégsem tudna róla, akkor itt én is ajánlom őket:

Szeretnénk felhívni a figyelmét egy új kezdeményezésre. Szőke András filmrendező internetes iskolájában konyha blog oldal indult. http://konyha.estiskola.hu/ahol receptversenyt hirdettünk. http://konyha.estiskola.hu/2007/08/30/fozoverseny-az-estiskolan/ Szeptembertől minden hónapban 50 ezer forintos fődíjjal Bede Róberttel zsűrizve megy a verseny. Pontos leírásokat várunk és képeket, filmeket is
mellékelve.

Baromfi ételeket várnak. Hajrá, hajrá!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Fűszer és Lélek says:

  Kedves Zsolt!Gondolom ezeket a sorokat Dolce vitának szántad, és nem nekem! Még várok egy válasz kommentet, és utána lezárom itt ezt a lehetőséget, tudjátok egymás e-mail címét 😉

 2. Fűszer és Lélek says:

  No igen, ez van ;-)Olvastad Ági posztját? Nagggggyon jó!!!http://annaeszik.blogspot.com/

 3. Anonymous says:

  Tényleg fergeteges, még így is, hogy nem is írta meg. Nagyon rendes vagy, hogy ha megkérnek valamire, akkor felteszed. Engem is megkért ez a fickó, de a Bede miatt fel nem tenném! Annyira gyenge, hogy nem is értem. Mondjuk sajnos az egész Tv paprika nagyon rossz. Pont olyan, mint éttermeink legtöbbje. Szóval ahol ilyenek az éttermek, ott ne csodálkozzunk, hogy ilyenek a szakácsok. Na, mindegy, bocs, hogy hosszú lettem.

 4. Fűszer és Lélek says:

  Kedves levelet írt, főzésről, persze, hogy felteszem.

 5. Anonymous says:

  Ok, erre mondom, hogy milyen kedves vagy! De ez a magyar baromfi terméktenács, vagy mi, lehet, hogy agrárcentrum?! Na ez is krimi. Mintha a magyar baromfi valóban minőség lenne. Ne röhögtessenek kéremszépen!!!!Még jó, hogy nem Beneke Laci bácsi. Jajjj.

 6. Fűszer és Lélek says:

  Miért? Ő is az Auchanban vásárol 300 Forintos párizsit :-)Múltkor láttam egy oriásplakáton.

 7. anna says:

  hahahabede robertmajd a br-receptemmel palyazok, tuti nyerek velemajd ellesem addig a trukkjeit meg

 8. Fűszer és Lélek says:

  Bocsánat, Annát Áginak kereszteltem. Szóval Anna posztját kell olvasni. Na.

 9. dolcevita says:

  én is a Bede Róbert miatt nem veszek részt. Tényleg nevetséges.Javaslatom egy még jobb, kiegészített zsűrire: vegyék fel frank Júliát és Laci bácsit is!

 10. Maci says:

  Szerencsére fogalmam sincs ki az a Bede Róbert ;o)

 11. hegyi says:

  hmmm. én vagyok az a “fickó”, aki megkért néhány olyan boggert, akit olvasni szokott, mert jókat látott náluk konyhailag. mert ez a fickó, meg az a másik, az a szőke fickó csinál egy közösséget, az estiskolát, és ott ilyet találtak ki, hogy ételfotózás, na de ha már, akkor legyen verseny. igaz, ez a fickó nem gondolta volna, hogy az előítéletek a blog világában is ilyen erősek, hogy még el se indult a dolog, még recept se érkezett, de máris az ellendrukkerek lesznek többen. előre. mielőtt. hát, így ez a fickó kicsit szomorú, mert őt is és a másik fickót is a jószándék vezette, hogy csináljon versenyt. igaz, nem ismerte eddig csak kívülről a konyhabloggerek világát, de talán a legkevésbé erről a közösségről gondolta volna, hogy ilyen hamar ítél. valamiről, ami még nem is létezik, hisz egy értékelést, egy eredményt se láthattatok. azért ez a fickó azt is gondolja, hogy hátha le tudjátok gyűrni azt a fránya előítéletet és mégiscsak küldtök be receptet, hisz az egész egy játék, még ha ez a fickó meg az a másik a saját zsebpénzéből – nem a terméktanácséból – díjakat is osztana. hisz attól lehet izgalmas, hogy van tétje, még ha kicsi is.no így. azért nincs semmi baj, mert ha meg nem küld senki semmi receptet, akkor el lehet könyvelni, hogy a bede miatt nem küldtetek, igaz? annyit elmondok még talán, én, a fickó, hogy a művészetek völgyében 3500 embernek adtunk enni bedével, bográcsveryennyel, ami szintén fenn van a konyha oldalunkon, és ez a 3500 ember ennek örült. ahogy azok is, akik a bográcsokban főztek, mert az is verseny volt. meg lehet nézni, van róluk videofilm fenn. érdekes, ott élőben működött.vajon nem-e lehet-e, hogy a paprikatévés előítéletek miatt esetleg egy jó játékkal lesztek szegényebbek? hmmm?köszönömhegyi “fickó” zsolt

 12. vkibárkiakárki says:

  jáj, nem-e lenne-e jó-e a magyar nyelvtant és a helyesírást ismerni?a tvpaprika miteszünkma ‘szakácsai’ leginkább szánalmasan szerepelnek, nem főznekviszont! a magyar baromfi nem rossz! tudtátok,h a franciáknál libamájként eladott étel magyar kacsák májából készül?

 13. Fűszer és Lélek says:

  Jajaj! Akkor álljon itt az én véleményem is: szerintem is jó a kezdeményezés, ami nekünk gasztrobloggereknek jó, hogy nem belterjes :-)Lássuk be, talán túlságosan elszabadultak itt az indulatok, ezért mindenkitől elnézést kérek! A kezdeményezés Szőkét illeti, akit én a filmjei miatt pl. nagyon kedvelek.

 14. dolcevita says:

  Zsolt!Vegye már észre: nem TV paprikás előítélet, hanem Bede Róbert (és mit eszünk más kollégái) munkájának elítélése vezérli az itt kritizálókat. Miért kell ennyire elferdíteni mások véleményét? Senki nem tett “globális” kijelentéseket. Amúgy a kezdeményezést senki nem támadta blog körökben (én amit atémájáról írtam, azt csak Önnek írtam mailben), többen megjegyezték, hogy nem vesznek részt B.R. miatt. És? Ez miért venné el a többiek kedvét? Nincs saját ítélőképességük és akaratuk? Már bocsána, ha nekem vmi tetszik, másnak pedig nem, ez az én kedvemet nem tudná elvenni semmitől.Eszter! : )Sajnálom, hogy Nálad alakult ki ez a vita. De sztem eygáltalán nincs szó “indulatok elszabadulásáról”. Vitázunk, és az nem rossz dolog. Sztem. De ha Te úgy érzed, akkor bocs! : )vkibárkiakárki!Hmmm, a májjal nincs is gond (kacsa, liba), de a csirkéket nem nagyon firtassuk

 15. Fűszer és Lélek says:

  Ok, tényleg nics, csak úgy érzem Hegyi Zsolt megbántódott, és ezt nem szeretném, több okból se, meg hát tényleg nem róla van szó, írtam is neki emilben, hogy ne vegye magára, nem róla szól ez a történet.Ezzel a kacsa máj dologgal nem igazán értek egyet, elég gyakran eszünk liba májat, saknos kacsát ritkábban, de szerintem nehezen összetéveszthető. És ha valaki ismeri a liba máját, hát z egy francia. Vagy tényleg ennyira átvernék őket? Nem örülök. 🙁

 16. dolcevita says:

  Eszter!Igazad van, nehéz lenne őket átverni. Illetve téynleg különbség van a hízott liba és kacsamáj íze között.Zsolt!Még egy apró, amit az előbb elfelejtettem. Pusztán csak azért kérdezek rá, mert szemet szúrt a havi 50 ezer ft, saját zsebpénzből, mint kevéske összeg! Sztem ez egyáltalán nem kevéske, pedig anyagilag a nagy átlagnál jóval jobban élek, mégsem neveznék 50 ezer ft kevéske összegnek, csak úgy pusztán a játék kedvéért, az együttjátszás öröméért stb!!!

 17. hegyi says:

  Kedves Eszter,válasszuk ketté a válaszom. Az első egy javaslat. Aki akar, jelentkezik, versenyez, nyer vagy sem – és utána térjünk vissza a kritizálásra, mert nekem ebben az egészben az a furcsa, hogy valami olyanról beszélünk, ami még a gyakorlatban nem indult be. Mi főztünk együtt Robival, zsűriztem is vele, 10 napon át bográcsos ételeket a Völgyben, nem tapasztaltam negatív dolgot. A TV Paprika nem mi vagyunk, mi az estiskola.hu vagyunk, válasszuk hát ezt külön, ha lehet ilyet kérnem.A másik az 50 ezer forint. Nem igazán értem a kérdést, de ha jól sejtem, kétségei vannak valamivel kapcsolatban, amit nem fogalmazott meg pontosan. Nem titok: Andrást felkérte a BTT, hogy segítsen ősztől a magyar baromfi népszerűsítésében. Ez egy munka. Mi mint fotós-videós iskola, közösség úgy érezzük, hogy ez a téma érdekes és nem áll távol tőlünk, mert szeretünk főzni. Az én feladatom az, hogy közvetítsek a kameránkkal azokról az eseményekről, ami András körül történik. Ezt is láthatjátok az estiskola konyháján (már amikor megy a szerver…). András a saját pénzéből ajánlott fel ehhez a játékhoz díjat, mert úgy gondoltuk, hogy azn túl, hogy egy verseny érdekes lehet, az sem árt, ha van valami tétje is, hogy mi is és a résztvevők is komolyan gondolják ezt a játékot. Tehát nem a BTT és nem más, hanem András adja a pénzt – ha erre volt kíváncsi. Nem első eset, mert a Diákfilm fesztiválhoz is felajnálott egy komolyabb díjat. Ahogy sok más esetben is így tesz. Lehet, hogy hihetetlen, de van ilyen is. (tudom, ha nincs díj, akkor nem komoly, ha van díj, akkor miből telik rá, keresni a hátteret, mert nehezen hiszünk abban, hogy valaki ilyet tesz.)

 18. Anonymous says:

  Bede Róbert? MUHAHAHA!!!!!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!