Fűszer és Lélek

UNICUM RECEPT

Talán nem is telik el nap úgy, hogy valaki ne tévedne az oldalamra az „Unicum recept” kereső szóval. Van egy rossz hírem: nem tudom. Senki sem tudja, mert titkos. De ha tudnám se lenne érdemes otthon próbálkozni vele, ugyanis ez a remek több, mint negyven féle gyógynövényből készül, már több, mint kétszáz éve ugyanúgy. (Ezért nem is értem azokat a gyenge utánzatokat, amik mindenféle keserűk néven kaphatóak, az ízük pocsék, tele vannak cukorral, mégis megveszik az emberek.)A gyógynövények egy részét harminc napig áztatják, a másik részét párolják. Ezek után legalább hat hónapig érlelik tölgyfahordóban. Bár az Unicum a gyomorkeserűk kategoriájába tartozik, egyszerre aperitif és digestiv, vagyis étkezés előtt étvágygerjesztőként fogyasztható, utána pedig az emésztés serkentésére.
Most a fotó kedvéért előszedtem a bűvös zöld üveget a fagyasztóból, de teszem is vissza, mert ebben a melegben csak valami fröccs szerűt kívánok, azt is 1dl bor, 4dl szóda arányban. De el fog jönni még az Unicum ideje is.
Mellesleg nem győzőm hangsúlyozni, hogy nem sértődnék meg, ha valaki megajándékozna egy öt literes Unicummal 🙂 Ha már ez a második postom a ZWACK családról!

Dr. Zwack, das ist ein Unicum!
Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Anonymous says:

  szerintem próbáld ki a fernet branca-t. máris nem lesz olyan szupi az az unikum 🙂

 2. lymmz says:

  hehe, enis segitenek tesztelni 🙂

 3. Zoei says:

  Csak hogy valami negatív is legyen itt, elnevettem magam amikor az irományod olvastam. Digestiv, vagyis étvágygerjesztőként fogyasztható. Milyen igaz. Egyszer volt szerencsém unikumot inni, és utána valóban két pofára tömtem magamba az ételt, de csak azért hogy elvegye az unikum ízét… – lehet megkövezni 🙂

 4. Fűszer és Lélek says:

  Tesztelni nem kell? Itt egy jelentkező, elmúltam 18.

 5. shadai says:

  Hehe, én meg épp egy nagy Unicum kutatást készítek elő. 🙂

 6. Hajnal says:

  És itt az első, aki rögtön be is ugrott! Azt hittem megtudom a nagy titkot 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!