Fűszer és Lélek

Pisztáciás csirke

h-pisztáciáscsirkePéntek este volt ez a menü nálunk, és nagy sikere volt a vendégek körében. Arra kell figyelni, hogy a hús valóban nagyon natúr legyen, mert a tetejére halmozott pisztáciás feltét annyira fűszeres, pikáns, hogy minden ízt elnyom. Lehet, hogy krumplipürével is készülhet, de abban van tej, úgyhogy szombatfogadásra tréflisége miatt a kettő kombinációja ki lett lőve. Salátával ettük, így mindenki tudott még utána csipegetni az édességből is.
Hozzávalók:
3 egész csirkemell filé nagy szeletekre vágva
6 közepes hagyma vastagabb karikákra szeletelve
4 ek cukor
Olaj
4 ek balzsamecet
20 dkg pisztácia
1 ek mustármag
Só, bors
A hagymakarikákat viszonylag sok olajon (majd a visszamaradt olajban kell kisütni a húst) félig megpárolom, hozzáadom a cukrot. Amikor a cukor karamellizálódott, beleöntöm a balzsamecetet. Közben a mustármagot, és a pisztáciát kicsit megpörkölöm egy száraz serpenyőben. (Vigyázat: a mustármag pattog, le kell fedni!) Rászóróm a hagymára, sózom, borsozom. Egy szűrőkanál segítségével kiszedem a pisztáciás ragut, és a maradék olajon megsütöm a csirkemellet. Mikor elkészült, a tetejére halmozom a hagymás feltétet.
Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. florentine says:

    Pár hete sós, pörkölt pisztáciát kellett nekem is használni a Cassatahoz, mert nem leltem sehol mást. A só minimális és púderfinom volt rajta (Spar) így nem volt zavaró. A mandulához hasonlóan lehet héjazni, akkor a só is eltűnik róla, bár meg is puhul, szóval a tortához késsel héjaztam.

  2. Fűszer és Lélek says:

    Én köszönöm a nemes küzdelmet, lovag! Csak ígytovább! Igazán őszinte, lovagis csata volt!

  3. zsuzska says:

    Eszter, hős lovag! Én látom, amit látok, kicsit szomorú vagyok, de megmondták, előbb utóbb mindnyájan a nyúl mögött végezzük. on: ez a csirke is igen jól néz ki. És a pisztáciát honnan vetted? Merthogy én pörköltet tudok venni, de az sós is. Te pedig megpörkölted, ami nyerset feltételez. A saláta meg ilyen melegben mindig jó ötlet:)

  4. Fűszer és Lélek says:

    A Metróban vettem, azóta is keresem! Nyugodtan használj sósat, azt legfeljebb nem kell pörkölni. Én is szeretném tudni, hogy legközelebb hol vegyem a simát, mert sütikhez csak az jó.

  5. Horasz says:

    Szia,Igen izgalmas recept, konyvekben sokszor olvastam rola. Azt hiszem nemsokara kiprobalom:)Szerintem az nagycsarnoki azsia boltban van natur pisztacia is.H.

  6. Fűszer és Lélek says:

    Nemár! Esküszöm, azt hittem, hogy én találtam ki. Mindjárt utána is nézek, hol olvashattam.

  7. Horasz says:

    Eleg sok kozel-kelettel kapcsoaltos konyvet, kalandregenyt stb-t ovlastam egy idoben:) talan tom clancy egyik tengeralattjaros regenyebol remlik…De tyenyleg lehet h rosszul emlekszem es te talaltad ki:)H.

  8. Fűszer és Lélek says:

    Á, nem hinném, én is imádom a közelkeleti regényeket, úgyhogy sajnos: Ezt sem én találtam ki :-(Gyorsan megnéztem a guglin, de ilesmi nem volt. Csak h. védjem magam…

  9. Zsuzsa says:

    A Széna téri piacon is volt nemrég natúr pisztácia, a kimérős-magos/aszalt gyümölcsösnél.

  10. Horasz says:

    Nem tamadni akartalak en, dehogy is:) en is utana olvastam googlen es ilyen tenyleg nincs…viszont van kismillio pisztacias csirke. mivel en magarola z etelrol hallottam rogton ugy gonoltam hogy ez az amirol annyiszor olvastam:) pedig nem. ez a te egyedi krealmanyod es meg mindig nagyon izgatja a fantaziamat, ugyhogy lehet hogy hetvegen elkeszitem.

  11. Fűszer és Lélek says:

    Köszönöm Horasz, imádlak ;-)Tudom, hogy nem támadni akartál, csak vicceltem a nagy kétségbeesésemmel. Bár néha nagyon nehéz eldönteni egy ételről, hogy az valóban saját költemény-e?Én pl. biztos vagyok benne, hogy a fényképezős mobiltelefon az én találmányom volt az óvodában, de senki nem hiszi el. Pedig tényleg.

  12. Brünnhilde sziklája says:

    Szia!Feltennék Neked (és mindenkinek, aki erre jár) egy kérdést:http://brunnhildekonyhaja.freeblog.hu/archives/2007/07

  13. Fűszer és Lélek says:

    Szia!Ismerem a ciberelevest, de én még soha nem csináltam. A családi szakácskönyv szerint a következő:1 nagy bögre korpa, egy nagy bögre forrásban lévő vízzel leöntve. Mikor langyos, 10 l vízzel felönteni. 20 dkg kenyérkovászt belemorzsolunk, és egy darab piritóskenyeret.Megsózzuk, és három napig langyos helyen pihentetjük. Kb. a harmadát kiszedjük, vásznon átszűrjük, egy kisebb lábosba tesszük. Felfőzzük, sóval, borssal, sok fokhagymával forraljuk, majd behabarjuk tejföllel kikevert tojásságával és liszttel. Mehet kapor, vagy petrezselyem a tetejére. A maradék korpás “izéből” langyos vízzel felöntve, még 2-3 adag leves főzhető, de azt már hűteni kell.Hát ő lenne.

  14. Brünnhilde sziklája says:

    Köszönöm szépen!Ez a recept nekem elég “erdélyiesen” hangzik. Honnan van, milyen tájegységről?

  15. Fűszer és Lélek says:

    A kérdés remek! Mi zsidók vagyunk, szóval az aratás valószínűleg kilőve, de az állandó utazgatás, költözködés, mindenféle receptet produkált. Én nem tudtam hozzád kommentolni, mert nem találtam, hogy hol kell. Na mindegy, látom itt is meglelted, főleg az email után 🙂

  16. Piroska says:

    Eszter Drága!Köszönöm szépen a nemes küzdelmet, itt is meglengetem (jaj, de nehéz, nem vagyok formában) tollas vasfejemet előtted!Piroska


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!