Fűszer és Lélek

Csirke Haifa módra

Tegnap este kedves vendégeink voltak. Vadjutka (akinek a fotók is köszönhetőek), és Brigi és Brúnó (valóban ez a nevük :-)). Nagyon jól sikerült az este, azt leszámítva, hogy a reggel sütött pita kiszáradt estére, és a szezámmagos bagel aljára ráragadt a sütőpapír. (A mandulás bagelt a szokásos szilikon lapon sütöttem, az legalább jó lett) Miért van az, hogyha az ember lánya vendégeket hív, akkor minden rosszabb lesz, mintha csak a családnak főz?!
Két étel nem szerepelt még itt a blogomon a vacsorából, a csirke Haifa módra, és az Indiai “sólet”. Most a csirkét írom, holnap az indiait. A remek borokról is legközelebb szólnék.

A csirkés étel volt az egyetlen húsos fogás, aminek két oka is van. Volt egy vegetáriánus vendégem is, és a szefárd zsidók valóban sokkal kevesebb húst esznek, mint mi, európai társaik. Márpedig a bagelt kivéve, ez egy szefárd vacsora volt askenázoknak.
Hozzávalók:
2 egész csirkemell filé
2 nagy hagyma
6 kaliforniai paprika (szezonjában pritamin paprika is jó)
4 ek méz
3 gerezd fokhagyma
15 dkg pirított kesudió
Só, bors
Olívaolaj
A hagymát csíkokra vágom, és az olajon megfonnyasztom. Rádobom a szintén csíkokra vágott csirkemellet, a fokhagymát, sót, borsot, és puhára párolom. Mikor kész, hozzáadom a mézet, a paprika szeleteket, és a kesudiót. Még 1-3 percig kevergetem. Magában is finom, de pitával is ehetjük.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. nemisbéka says:

    Itt is nagy gratula neked és köszönet, hogy beavatsz minket ebbe az izgalmas gasztronómiai és kulturális világba!

  2. Fűszer és Lélek says:

    Mostmár igen, köszönöm! 🙂

  3. Anonymous says:

    Azért azt biztosan láttad, hogy a közönségszvazatok alapján te letteél az első!!!!!!!!!!!!!!!!!!!GRATULÁLOK A KÖZÖNSÉG ELSŐHÖZ!http://href.hu/x/32w3

  4. Fűszer és Lélek says:

    Jujj! Annyira boldog vagyok! Soha nem gondoltam volna, nem egész három hónapja kezdtem…Köszönöm szépen mindenkinek aki rám szavazott. Gratulálok a többieknek is!

  5. yko says:

    Gratulálok!!!DE jó!!!Lehet ünnepelni (vagyis sütni-főzni)! :))

  6. zsuzska says:

    off:GRATULA! a goldenblog második helyhez! annyira büszke vagyok! (Mármint, hogy én már olyannyira törzsolvasó vagyok, hogy már a keresztnevedet is tudom, szóval, hogy micsoda jó ízlésem van:)Na jó vicc után: tényleg nagyon, nagyon gratulálok, mert a remek receptek és a gyönyörű képek magukért beszélnek, és ez ismét bebizonyosodott!

  7. vadjutka says:

    Isteni volt!…sztem híztam is! :-)És hol a többi kép? 😉

  8. Zsuzsa says:

    Gratulálok, termékeny, érdekes, hasznos három hónap volt, csak így tovább!(Úgy látszik, valami megérzés vezérelt, ma sokat gondoltam rád, ugyanis megint a nyári rizs volt étlapon nálunk vacsorára!)

  9. gabojsza says:

    Gratulálok! Köszönjük a sok szép írást, nem csak a recepteket(persze, azokat is!) Megérdemelted!

  10. Tamara says:

    Nagyon nagy gratula!!! Mondhatni: ugyehogyugye?:) Én tudtam, hogy igazam van, majd’ kétéves gasztroblog rajongásom során te vagy az abszolút kedvencem. u.i.: a vezetékneved is tudom ám (Brúnótól, az iwiw-ről), nemcsak azt, hogy Fűszeres Eszter.:)))

  11. cserke says:

    Eszter, gratulálok!!!MIndig érdekes a “körítés” is, és a képek is gyönyörűek!Kajákról nem szólok, az teljesen természetes :)))

  12. vadjutka says:

    hú, most látom én is az eredményeket! úgy örülök!mondtam én h a tied a legjobb! 🙂

  13. chilii says:

    gratulálok, én is rád szavaztam!

  14. Tami says:

    Mentségére legyen szólva, azt a képet a Vadjutka csinálta. Szerintem jó egyébként.

  15. Fűszer és Lélek says:

    Köszönöm!Kép marad. 🙂

  16. zsoltu says:

    üdv, én a recepteket és a leírásokat kevésbé tudom kritizálni – értékelni annál inkább – mint a képeket. nekem ez a blog a képei miatt is fontos, mert szerintem egy konyhablogban a képek nem lehetnek esetlegesek, összecsapottak. most ez a villás, üres tányérral ez nagyon nem jó. nézd meg kívülálló szemével, hogy milyen. gratula a GB helyezéshez, én az elsőre tettelek, tudod, mert a nyertes épp a képei miatt nem elég jó nekem.

  17. Fűszer és Lélek says:

    Hát, lányok!Nagyon szépen köszönöm, igazán kedvesek vagytok. Ezek után nem is tudom, hogy írhatok majd. Követelményeknek kell majd megfelelni ;-)Nem titok a vezeték nevem, az e-mailemben mindig megírom, de azért ide most mégsem írnám ki! 🙂

  18. Dalit says:

    Hát nem tudom, hova írjam pontosan.De éljen, éljen, éljen fűszer és lélek, eszter.:))Én is rád szavaztam, és nagyon örülök, hogy a közönségszavazatoknál te lettél az első. Egyszerűen imádom az oldalad, gyakorlatilag reggel ezzel kezdek.Klári

  19. shadai says:

    Csoda este volt, az ételektől még mindig pukkadozunk – talán csak Dávid hiányzott! ;-]A banános intermezzót is linkeld kérlek a posztban!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!