Fűszer és Lélek

Nyári rizs

h-A+nyár+illataEgy utcára kitelepült étterem asztalán láttam meg az előző receptem köretét. Lehet, hogy az valami egészen más volt, de annyira megtetszett a külalakja, hogy készítettem valami hasonlót.
Összevágtam egy chilit karikákra, és elkevertem fél citrom levével, és reszelt héjával. Öntöttem hozzá olívaolajat, borsoztam, és belekevertem két marék karikákra vágott olajbogyót. Beleszórtam még egy félcsokornyi görög bazsalikom levelét, és tíz percig pihentettem.
Ezt tettem a rizs tetejére. A citromlé és az olaj remekül kioldotta minden hozzávaló illatát és ízét, amitől igazi nyári érzésem támadt 🙂 Gyerekeknek nem való, mert jó csípős lett!
Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Fűszer és Lélek says:

    Megnéztem a bort, mert nem ismertem, szerencsétek volt, hogy éppen ez volt otthon, mert választásnak is remek lett volna 🙂

  2. Zsuzsa says:

    Reggel amikor megláttam a cukkínivel együtt, egyből tudtam, mi lesz vacsorára, és úgy is lett. Mindkettő remek, könnyű nyári vacsora, langyosan tálaltam. Szerencsére még egy pohárnyi Bussay Esküvé 2005, is maradt a nemrég kibontott üveg alján, pont jó volt hozzá.Természetesen kisebb változtatásokat eszközöltem, mert az én hűtőmben másféle sajtmaradékok voltak. 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!