Fűszer és Lélek

Cukkíni megint

Megpróbálom korlátozni magam a cukkíni receptek ontásával 🙂
Ennek a mostaninak az alapötletét amúgy is CV-től loptam, csak annyiban módosítottam, hogy azzal töltöttem, ami az én hűtőmben volt, és még tettem bele egy marék diót, hogy jó ropogós lehessen a töltelék.
A cukkínit darabokra vágtam, kikapartam a belsejét, hogy kis csészeszerűséget alkosson.
A cukkíniket pár percre forró vízbe dobtam, blansíroztam. Utána megtöltöttem a sajtkeverékkel:
Darabokra vágtam három féle sajtot (Saját készítésű gomolyát, Roqufortot, Trappistát)
Megpirítottam két marék diót
Összekevertem őket, és tettem hozzá egy csokor friss bazsalikomot
Sóztam, borsoztam
Előmelegített sütőben pirosra sütöttem.
Nyári rizst készítettem hozzá, ami szerintem annyira jól sikerült, hogy külön posztot érdemel, remélem, sokan kipróbálják majd! Remek cukkíni összefoglaló itt.

Címkék: , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Fűszer és Lélek says:

    Hát kérlek, ez egy gasztrinómiai szakszó 🙂 Szakácskönyv…

  2. shadai says:

    Ez a “blansírozás” iszonyú jó szó!Honnan van?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!