Fűszer és Lélek

Zucchini (Courgette) cake – Cukkíni sütemény

Férjem legnagyobb bánatára még mindig javában tart a cukkíni szezon. Különösebb baja nincs ezzel a zöldséggel, csak szerinte elég lenne évente egyszer enni. Nem elég férfias étel ez egy szénbányában robotoló férjnek:) Márpedig ahogy látom, az elkövetkező hónapban minden héten számíthatunk egy pár kilóra édesanyám kertjéből. Ma süteményt sütöttem belőle, amit cukkíni gyűlölőknek is a figyelmébe ajánlok, ugyanis úgy lehet egy közepes méretű cukkínit eltüntetni, hogy az ember észre sem veszi, hogy benne van a tésztában. A képen nem látszik, de sajnos kirepedt a teteje. Szerencsére az alja került felülre ebben a formában. Gondolom túl sok nedvesség távozik a cukkíniből sülés közben. Nem probléma, vannak olyan tészták, amik kifejezetten jól néznek ki egy kis repedéstől, olyan háziasabb, rusztikusabb lesz a kinézetük tőle. Vagy ne magyarázzam a bizonyítványom? 🙂
Hozzávalók:
3 bögre liszt (2,5dl=1 bögre)
3 bögre durvára reszelt cukkíni
0,5 bögre kakaó
3 tk sütőpor
1,5 tk szódabikarbóna
1 tk só
3 tk őrölt fahéj
0,5 bögre puha vaj
2 bögre cukor
3 tojás
2 citrom héja
0,5 bögre tej
1 bögre dió vagy mogyoró
0,5 dl rum

A hozzávalókat egy tálban összekeverem, majd lisztezett formában előmelegített sütőben 180 Celsiuson kb. 50 perc alatt tűpróbáig sütöm.

Zucchini (Courgette) cake
Ingredients:
3 cups regular flour
3 cups coarsely shredded zucchini
0,5 cup cocoa
3 teaspoons baking powder
1,5 teaspoons baking soda
1 teaspoon salt
1 teaspoon cinnamon
0,5 cup soft butter
2 cups sugar
3 eggs
2 teaspoons grated lemon peel
1/2 cup milk
1 cup chopped walnuts or hazels

0,25 cup rum

Preheat the oven to 350 Fahrenheit (180 Celsius)
Mix together the ingredients in a bowl. Pour the mixture into the prepared tin. Bake in the oven for about 50 minutes until a skewer inserted into the center of the cake comes out clean.

Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. knoi says:

    Ez a recept szuper jó!Nagyon finom volt!

  2. Fűszer és Lélek says:

    Dolgozunk rajta 🙂

  3. vadjutka says:

    Figy, nem lehetne nálatok előkostolói állást vállalni?De sima menzáztatás is megfelel 🙂

  4. Fűszer és Lélek says:

    Jössz a józsefvárosi sétára? (JP) Akkor majd jól megismerkedünk, és meghívlak egy vacsorára 🙂

  5. Zsofi foodblogja says:

    Bacher Ivánnak van egy nagyon aranyos kis története az egyszer egy évben cukkinievésről, eszembe jutott a postodról :)De igazából azért vagyok itt, mert megdobtalak az épp aktuális hógolyóval! Persze csak ha van kedved…http://kakaoscsiga.blogspot.com/2007/06/kt-krds-egy-csapsra.html

  6. Fűszer és Lélek says:

    Köszönöm Zsófi, este megválaszolom!

  7. amateur says:

    ez a recipe ez valami hatalmas, nagyon-nagyon finom, annak ellenére, hogy elsőre kihagytam a vajat meg a tejet:Dazóta többször csináltam, és mindig isteni. kis módosítást eszközöltem (lustaság miatt, mert nekem kell törnöm a diót) fél bögre dió összetörve megpörkölve, és egy tábla jófajta étcsoki aprítva kiskockákra.édes, krémes, a nyál összeszalad, holnap csinálok is egy adagot újra:)))

  8. chilii says:

    bizonytványt nem magyarázunk, megesszük!!! 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!