Fűszer és Lélek

Erdőbénye napok: gerslileves

h-erdőbényeigerslileves

Ez a leves valahogy úgy születhetett, mint a pékné csülke. Nagyon egyszerű, az előkészítése negyed óra alatt megvan, és maximum egy óra alatt megfő. Nagyanyámnak volt saját füstölője, és ő még erősebben füstölte a húsokat, mint amit manapság lehet a piacon vásárolni. Ezért az ő levese intenzívebb füstös ízzel rendelkezett, mint az enyém, de így is nagyon finom. Szerintem egy nap állás után még jobb lesz a leves, mert addigra a gersliből kioldódik a keményítő, amitől rántás nélkül is egy jó sűrű leves kerülhet az asztalunkra.
Hozzávalók:
Egy nagy fej hagyma
Olaj
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
Karalábé
2-3 marék gersli
Egy nagyobbacska füstölt pulykacomb (bármilyen füstölt hús megteszi)
Zeller zöld
Petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
Pirospaprika
Só, bors
A hagymát üvegesre párolom az olajon, majd rádobom az összes zöldséget, gerslit, húst. Fűszerezem, és alacsony lángon addig főzöm, amíg a hús olyan puha lesz, hogy könnyen lefejthető a csontról.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Fűszer és Lélek says:

    Örülök, hogy izlett. Az az igazság, hogy füstölt oldalassal szerintem még jobb, de most pulykát kaptam. Kóser oldalas 🙂

  2. Anonymous says:

    Nagyon finom volt. Kipróbáltam. Félig zsidó, félig keresztény családom mindenevő, kizárólag zsidó ünnepeken megyünk át kóserba, igy ez is füstölt oldalassal készült, de jó volt.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!