Fűszer és Lélek

Savanyú házivajat keresek!

Ha esetleg valaki, aki olvassa a blogomat, tudja hol lelhető fel savanyú vaj, kérem jelentkezzen! (Valaki esetleg Tokaj-hegyaljáról?)
Köszönöm: Eszter

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. vero says:

  Fűszer és Léle! Nem tudom aktuális-e még a savanyú vaj, ha igen akkor a bűvösszakácson volt egy vajról szóló poszt, amiből kiderül, hogy az édes vaj tejszínből, a savanyú vaj tejfölből készül(het).A posztból egy link: http://www.test.de/themen/essen-trinken/test/-Ungesalzene-Butter/23814/23814/122387/Tehát van bolti forgalomban is (igaz német.) A köpülés pedig nem ördöngősség.Üdv. verops. Nálunk is inkább pirított vajjal és/vagy tejföllel készítik a túróstésztát és a sztapacskát. Mert a az úgy jó. :o)

 2. Fűszer és Lélek says:

  Édes vagy! Holnap megpróbálom én is! Nekem sem igazán savanyú kell, inkább erősen savanykás. Köszönöm!!!

 3. tamara says:

  na, kérem: kipróbáltam a savanyú vaj készítését és szerintem működik. a lehelen vettem házi tejszínt (a boltiak mind homogénezettek, tehát nem tud belőlük kicsapódni a zsiradék, pedig a vajhoz pont az kell) és ugyanott vettem hozzá nagggyon zsírdús, nagyon savanykás házi tejfölt is. kétféle vajat csináltam: egyrészt a szokásos enyhén sósat, csak tejszínből + kevés sóból; másrészt tejföllel kevert tejszínből + pici sóból – és ez lett az igazi! nem igazán savanyú, inkább csak nem édes, de ezen az arányok változtatásával lehet segíteni (nyilván bizonyos határok között, mert azért csak tejfölből szerintem nem lehet vajat köpülni:). ez most kb 2 rész tejszín, 1 rész tejfölből készült, érdemes próbálgatni.

 4. Fűszer és Lélek says:

  Vettem vajat 🙂 Nagyon finom, de sajnos nem savanyú. 200 Ft/15 dkg. Vettem jó kis 3,6-os tejet is, aminek a tetején ott áll a tejszín, és joghurtot is. Köszönöm a tippet!Az a baj, hogy semmit nem találok a Neten, arról, hogy az a vaj mitől volt savanyú? Tényleg létezik, hogy attól csak, hogy megsavanyodott a tejszín?Véletlen már én is csináltam vajat, de az édes lett a tejszínben lévő cukortól. Azért sütni jó volt.

 5. Rio says:

  Azt sajnos nem tudom, hogy kóser-e, de a Cserpes műhelyben lehet bizony joghurtot is kapni, meg sajtkrémet, mindkettő nagyon finom, én mindenkinek ajánlom, minden hétvégén alaposan bevásárolok náluk. 🙂

 6. tamara says:

  én csináltam már párszor vajat piaci, házi tejszínből. igazán egyszerű volt és nagyon finom! el lehetne gondolkodni azon, hogy mitől lesz a vaj savanyú… esetleg a tejszínhez adnék pár kanál házi tejfölt is és úgy verném fel, ill. “verném túl”, hogy kicsapódjanak a vajgömbök.a héten megpróbálom, hogy működik-e a dolog és tudósítok. bár nem tudom, milyennek is kéne lennie, még csak sós és sima vajat csináltam, ill. ettem.:) más: nem a cserpes műhely gyárt kóser gyümölcsös joghurtot is? vagy összekeverem valamivel?

 7. Rio says:

  Kíváncsian várom a feljeményeket 🙂

 8. Fűszer és Lélek says:

  Jaj, tiszta izgalomba jöttem! Holnap elszaladok megnézem. Ha savanykás, akkor jó lesz! Köszönöm!!!! Nagyon régen vadászom rá!

 9. Rio says:

  Nem tudom, hogy megfelelne-e neked, de a Cserpes sajtműhely házi vajkészítménye elég savanykás. Nagycsarnok, hátul. 150 gramm, olyan 2-300 forint között.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!