Fűszer és Lélek

Brutális márványsajtkrém

h-brutál

Előre szólok, hogy ez tényleg brutális! Egy adag kb. tíz főre elegendő, egy igazi borozgatós, beszélgetős estére, de szigorúan mindenkinek ennie kell belőle. Ha valaki megérezve a szagát (az illat meglehetősen félrevezető szó), nem kér belőle, akkor neki biztosan rossz estéje lesz. Hét éve hangzott el a recept a megboldogult Est Fm rádióban, azóta nálunk gyakori pirítósra való. Fontos előre megjegyezni, hogy ajánlatos péntek, vagy szombat este enni, a hozzávalókból rögtön kiderül, hogy miért. Remélem senkinek nem vettem el a bátorságát, és lesz aki kipróbálja, mert nagyon finom, csak a szaga erős. Egyszer elkészítettem valódi Roquefort sajtból is, de egy olcsóbb sajt is megteszi, akár tehéntejből is. Ez a mostani adag Dorblu-ból készült.
Hozzávalók:h-brutál2
20 dkg kéksajt
1 doboz natúr vajkrém
2 marék megpirított, durvára vágott dió
Egy fej(!) fokhagyma öszzenyomva
A hozzávalókat összekeverjük, és pirítósra kenjük. Utána gyakori fogmosás, rágózás, és petrezselyem rágcsálása ajánlott : )
Címkék: , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Fűszer és Lélek says:

    Köszönöm a linket, végre én is felvittelek Titeket!Bundásalma: örülök, hogy másokat sem támadnak meg a vámpírok!

  2. Mademoiselle says:

    Köszönöm a blogomhoz írt kedves szavaid! 🙂 Bekukkantottam hozzád, és látom hogy egy szuper kóser blogod van! Szuper, szuper!! Ha megengeded kilinkelnélek hozzám 🙂

  3. Fűszer és Lélek says:

    Köszönöm szépen lányok!

  4. Anonymous says:

    Ez egyre királyabb!!!Gratulálok a Bloghoz!Egy kacsatore recept?B!

  5. Tintaleves/Eszter says:

    És rögtön elválik, ki az igazi fokhagyma-rajongó… Egyébként gratulálok a blogodhoz és sok örömöt kívánok hozzá/vele!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!