Fűszer és Lélek

Parázson sült csirkecomb

Ilyen gyönyörű napsütésben az embert hívogatja a kerti sütő. Mivel a zöld fűszernövények a bazsalikom kivételével mind túlélték a telet (bazsalikomot pedig már ültettünk, elég nagy a család fogyasztása belőle), adja magát, hogy mivel pácoltam a csirkecombokat. Csontos húsokat szerintem legalább két napig kell pácolni, és utána lassú tűzön, távol a parázstól több mint egy órát sütni. A nagy középső csontot így is kivágtam, nehogy véres maradjon a közepe. Imádom a sok fűszernövény illatát érezni, miközben néha rá-rá csöppen a parázsra a pác! Mostani pácba a következők kerültek:
Friss kakukkfű
Friss rozmaring
Friss bazsalikom
Friss zsálya
Fokhagyma
Zöld citrom héja
Zöld citrom leve
Bors

Száraz fehérbor
Olívaolaj
Amikor a combokat rátettem a rostélyra a megmaradt páclébe kevertem egy pici mézet és felaprított chilit. Miután mind a két oldala sült 10-10 percet, ezzel kenegettem. Azért nem a pácba raktam rögtön a mézet, mert akkor sokkal könnyebben megég a hús. Zöldsalátával ettük.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Kedves András! Ez acím amit megadtál sajnos nem működik!Mi a Tescoban vettük pár éve, mindössze párezer forint volt.Remélem lehet most is kapni ilyet.Üdv,Eszter

  2. Anonymous says:

    Kedves Füszer és Lélek!Hol lehet ezt a grill álványt megvenni.A Tvpaprika “Bandi a hegyen” c. müsorban is láttam és nagyon praktikusnak tünik mert egy hátizsákban is elfér.Üdv.Andrásandort@freemail.hu

  3. Fűszer és Lélek says:

    De díszíteni lehet vele ; )

  4. t3v says:

    Hogy irigylem a kerteseket… A 9. kép kakukktojás, kőtörőfüvem nekem is van, de nem ehető 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!